More i krš

Javna ustanova More i krš

Uvijek dobrodošla ekološka akcija čišćenja prirodnih bisera Imotske krajine, organizirana je od strane Javne ustanove More i krš i TZ Imota.

Tridesetak volontera iz nekoliko udruga i institucija s područja Imotskog, priključilo se najavljenom događaju kako bi ukazali na važnost kontinuirane brige o turistički iznimno atraktivnim lokalitetima koji Imotsku krajinu stavljaju u sam vrh prirodnih atrakcija.

Modro i Crveno jezero, rijeka Vrljika te okružje Lokvičićkih jezera u sinkroniziranoj akciji očišćeni su od otpada zahvaljujući dobrovoljcima iz HPD Imotski, udruge K.U.M. Proložac, Ronilačkog kluba Crveno jezero, Geoparka Biokovo-Imotska jezera, Centra za održivi razvoj te članovima HGSS-a.

U višesatnoj akciji prikupljeno je nekoliko desetaka vreća otpada različitog porijekla. Iako je pojava neprimjerenog odlaganja primjetna i prisutna i dalje, ipak se bilježi pozitivan trend u promjeni svijesti građana na što ukazuje i velik broj volontera koji su se odazvali eko akciji, ali i manje količine prikupljenog otpada u usporedbi s dosadašnjim sličnim akcijama – poručuju iz Javne ustanove More i krš.

Zahvaljujući imotskim ekolozima, zaštićeni lokaliteti su spremni za nadolazeću turističku sezonu, a poruka koja je poslana današnjom akcijom, vrijedna je, afirmativna i itekako korisna i potrebna. Upravo zbog toga, ovakve akcije poticat će se i u budućnosti.

Skip to content