More i krš

Javna ustanova More i krš

U utorak 25. listopada je održana prva radionica na temu gospodarenja otpadom i štetnosti jednokratne plastike. Radionici su se odazvali predstavnici privatnog sektora koji obavljaju djelatnost raftinga i prijevoza posjetitelja, kao i predstavnici turističke zajednice, osnovne škole i ostali korisnici zaštićenog područja Kanjon rijeke Cetine s područja grada Omiša. Radionicu su održale djelatnice Udruge Sunce, Tea Kuzmičić i Andrea Tvrdić uz podršku djelatnika komunalnog društva Peovica, Marine Beović, Marijane Vojnović i Tomislava Tomaša. Nakon edukativnog posjeta reciklažnom dvorištu Peovice, sudionici radionice su obišli poučnu stazu Leopolda Mandića gdje su diskutirali o pozitivnim i negativnim utjecajima različitih djelatnosti na okoliš i ekonomiju zaštićenog područja.

Nakon obilaska, u prostorijama Kaštil Slanice je održana rasprava o štetnosti jednokratne plastike, korištenju iste te mogućnostima zamjene iste s drugim manje štetnim proizvodima. Rezultati ove i iduće radionice, planirane za 2 tjedna, doprinijeti će izradi Odluke o smanjenu korištenja plastike i zabrani korištenja jednokratne plastike u Kanjonu rijeke Cetine.

Radionicu je organizirala Javna ustanova More i krš u okviru projekta “Kanjon rijeke Cetine zona bez plastike” kojeg sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Skip to content