More i krš

Javna ustanova More i krš

Početni sastanak projekta BIOPRESSADRIA za zaštitu biološke raznolikosti duž Jadranske obale održan je 11. i 12. travnja u Monfalconeu. Na njemu su sudjelovali  djelatnici Javne ustanove „More i krš“ zajedno sa ostalim partnerima.

Projekt BIOPRESSADRIA, sufinanciran doprinosom EU i Programa Interreg Italija-Hrvatska uključuje Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije „More i krš“ u partnerstvo s drugih 7 organizacija, talijanskih i hrvatskih, posvećenih zaštiti okoliša.

Tijekom dva dana projektni partneri, koje je pozdravila gradonačelnica Monfalconea Anna Maria Cisint, raspravljali su o akcijskom planu za provedbu projektnih aktivnosti, navodeći ciljeve, zadatke, rokove i odgovornosti. Nazočan je bio i g. Marin Miletić iz Zajedničkog tajništva Programa Interreg Italija Hrvatska, koji je partnerima predstavio temeljna načela administrativnog i financijskog upravljanja projektom.

Projekt BIOPRESSADRIA uključuje analizu, praćenje, obuku i aktivnosti podizanja svijesti, kao i provedbu konkretnih radnji za zaštitu i obnovu obalnih staništa, poput postavljanja eko plutača za zaštitu morske flore i upozoravanje nautičara na prisutnost morske flore.

Projekt BIOPRESSADRIA dio je konsolidiranog angažmana Javne ustanove „More i krš“ te promicanja održivog turizma, koji se također izražava kroz aktivno sudjelovanje u Europskim projektima i prekograničnim partnerstvima za rješavanje zajedničkih problema.

Skip to content